Obiad na upał

Jeść się chce, a gotować nie. Są jednak dania, które przygotować można szybko i napełnić żołądek bez obaw, że będziemy czuli się ciężko. Naleśniki i pierogi z owocami to wiosenno-letni samograj. Kiedy tylko pojawiają się świeże owoce, jemy je pod wszystkimi możliwymi postaciami, od deserów, przez koktajle, po dania obiadowe. Dodatek cukru pudru, gorzkiej czekolady albo bitej śmietany tylko uatrakcyjnia całość, sprawiając, że przypominamy sobie słodkie czasy dzieciństwa.

 

Doskonałym pomysłem na obiad są w upał pieczone ziemniaki podawane z kefirem i jajkiem sadzonym. Świeży koperek albo podsmażona cebulka dopełniają całość.

I na koniec botwinka czyli młode buraczki. Wyczarowujemy z nich zupę, którą można jeść na ciepło albo jako chłodnik.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.