Gotowanie na parze jest zdrowe, szybkie i oddaje nieocenione usługi ludziom, którzy z rozmaitych względów muszą wyrzekać się nadmiaru tłuszczu albo soli. Wybrać naczynie do gotowania na parze jest stosunkowo łatwo: tyle ich jest na polskim rynku… Z drugiej strony, im większy wybór, tym…trudniejszy. Jeśli gotujemy na parze okazjonalnie, możemy wybrać garnek/urządzenie gorsze jakościowo i mniej trwałe.
Jeżeli jednak planujemy ten sposób przygotowania posiłków wprowadzić na stałe i często z niego korzystać, lepiej zainwestować w naczynie dobrej jakości i trwałe.
Podejmując decyzję warto pooglądać testy garnków dogotowania na parze. Każdy działa wprawdzie na tej samej zasadzie, ale różnią się materiałem z jakiego są wykonane, wielkością i trwałością.
https://youtu.be/TmB5dz4KCNs?list=PLLRvbDBmATNriatHtL3DuBg6jEmqA2V64
A teraz już pora na kucharzenie: im częściej będziecie przygotowywać dania na parze, tym dłużej cieszyć się będziecie dobrym zdrowiem.