soczyste owoce

Owoce, których nie jesz, bo…

…nie wiesz jak się do nich dobrać są na półce w każdym sklepie. Miałbyś ochotę spróbować, błysnąć przed znajomymi jakąś ciekawą przystawką albo sałatką, ale jak się zabrać za takie cudo jak granat? A nuż wybuchnie w rękach… Owoce, których nie znamy to wielka kulinarna zagadka. Warto po nie sięgnąć, nauczyć się je prawidłowo obierać, oporządzać i podawać. Domiar smaków, zapachów i konsystencji wart jest przełamania niepewności i wdrożenia kulinarnych eksperymentów. Owoce to źródło witamin i mikroelementów. Niezastąpiony składnik koktajli, sałatek. Owoce smakują, orzeźwiają, dodają sznytu ciastom i deserom.

Granat – nie wybucha!

Mango – zamienia się w… jeża:

Pitaja – zniewala kolorami:

Ananas – zachwyca zapachem i smakiem:

Polecane w serwisie

Popularne artykuły